A lengyel hegedűművész, Bartosz Zachlod 1983-ban született és 7 évesen kezdte a zenei tanulmányait. Tanult a bécsi Zenei és Előadóművészeti Egyetemen, az Indiana Egyetemen Bloomingtonban és kitüntetéssel végzett a varsói F. Chopin Zeneakadémián professzor K. Jakowicz tanítványaként.

 

2005-ben 1. helyezett volt a Nemzetközi Karol Szymanowski Hegedű Versenyen Lengyelországban. Különdíjat kapott a Szymanowski zenéjének legjobb interpretációjáért.

 

2008-ban szólistaként és az Apollon Musagete Kvartett tagjaként is megnyerte a müncheni ARD Versenyt. Olyan zenekarokkal játszott együtt, mint a BBC Szimfonikus Zenekar, a BBC Walesi Nemzeti Zenekar, Drezdai Filharmonikusok, Varsói Nemzeti Filharmonikusok, a lodzi Artur Rubinstein Filharmonikus Zenekar, a Budafoki Dohnányi Zenekar.

 

Rendszeres vendége az európai híres fesztiváloknak és az Apollon Musagete Kvartettel gyakran fellép a legnagyobb koncerttermekben úgy, mint Berliner Philharmonie,  Concertgebouw Amsterdam, a zürichi Tonhalle, a párizsi Louvre,  a londoni Wigmore Hall, a Carnegie Hall New York-ban, az Elbphilharmonie Hamburgban, Kölner Philharmonie, és a Konzerthaus Bécsben, csak néhányat megemlítve.

 

A Lengyel Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának kitüntetettje és az Apollon Musagete Kvartett tagjaival közösen a Borletti-Buitoni Társaság díjazottja.