Fotó: Böröcz Balázs Pilvax Stúdió

Duleba Lívia a világ számos országában koncertezett már szólistaként és zenekari szólófuvolistaként, dolgozott többek között a Göttingeni Szimfonikus Zenekarral, a Magyar Állami Operaház Zenekarával, a Concerto Budapesttel, az UMZE kortárs zenei együttessel, a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, a Müncheni Kamarazenekarral, a Detmoldi Kamarazenekarral, az Európa kamarazenekarral és a Brandenburgi Állami Zenekarral, olyan nagyszerű karmesterek irányítása alatt mint Nicolaus Hartnoncourt, Hamar Zsolt, Medveczky Ádám, Howard Griffith, Takao Ukigaya, Kevin Griffith, Kocsis Zoltán, Rácz Zoltán, Kai Bumann, Christoph König, Boris Schäfer,Kobayashi Ken-Ichiro és Ariel Zuckermann.

 

Nagyhírű zenei versenyek díjazottja volt, díjat nyert többek között a Concertino Praga Nemzetközi Zenei Versenyen, az Anton Eberst Nemzetközi Fuvolaversenyen (Novi Sad), Kuhlau Nemzetközi Fuvolaversenyen (Uelzen), VI. Michael Spisak Nemzetközi Zenei Versenyen (Katowice), a Kiejstut Bacewicz Nemzetközi Kamarazenei Versenyen (Lodz), VI. Krakkói Nemzetközi Fuvolaversenyen és a Guanghzou-i III. Nicoet Nemzetközi Fuvolaversenyen.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem elvégzése után 2016 decemberében kitüntetéssel diplomázott Prof. Bálint János szólista osztályában a Detmoldi Egyetemen, tudását olyan kiváló művészek mellett fejlesztette, mint Emilio Galante, Ittzés Gergely, Matuz, István, Adorján András, Emmanuel Pahud, Dejan Gavric, Gyöngyössy Zoltán, James Galway, Matej Zupan, Gaby Pas-van Riet, Philippe Benoit, Carlo Jans, Gudrun Hinze, Ulrich Koella, Ingo Goritzki, Clara Andrada de la Calle.

 

Fiatal kora ellenére már számos elismerés érte, 2010-ben beválogatták az Európai Únió kiemelt tehetségek számára létrehozott programjába, ezt követően a Crescendo Summer Institut kiemelkedő tehetségeként bemutatkozhatott a Zempléni Fesztiválon, valamint nagy sikerrel szerepelt a Mondsee Fesztiválon és a Bayreuth-i játékokon.

 

A művésznő a magyar államtól elnyerte már a Köztársasági Ösztöndíjat és 2017-ben másod ízben a Fischer Annie Ösztöndíjat. Legutóbb a Deutscher Musikrat zenei versenyen ért el kimagasló eredményt, mely ösztöndíj anyagi támogatást és fellépési lehetőséget nyújt számára. Pályafutását a YAMAHA kiemelten támogatja és figyelemmel kíséri, koncertjein egy ezüst mesterhangszeren játszik, melyet a cég Adorján András fuvolaművésszel közösen fejlesztett ki.

 

 

A művésznő fellépései: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-duleba-livia.html