Yehudi Menuhin szavaival élve: Gilles “egy igazi XXI. századi hegedűművész”, aki virtuozitásáról, a különleges zenei megközelítéséről és a képességéről ismert, hogy örömet hozzon minden koncertterembe. Jellegzetes előadásai, amelyek a sztenderd klasszikus repertoárt kombinálják az olyan műfajokkal, mint a jazz és a világ minden tájáról származó népzenével, olyan egyedi programot eredményeznek, amelyek elmossák a zenei stílusok közötti határvonalakat.

 

Ebben az évadban Gilles többek között fellép a berlini Konzerthausban, Brüsszelben a BOZAR-ban, a londoni Cadogan Hallban és a Philharmonie de Paris-ban. Novemberben a Nordic Chamber Orchestra-val felvették Beethoven Hegedűversenyét, amellyel májusban és októberben svédországi koncertturnéra is mennek.

Európa szerte kurzusokat és oktatási projekteket vezet gyerekeknek és fiatal művészeknek, többek között, a Gstaad Menuhin Akadémián, a Kronberg Akadémián és a Párizsi Filharmonikusoknál. Augusztusban Ariana Todes, a Strad egykori szerkesztője által publikált interjúban hangsúlyosan megjelentek a karrierjének ezek az eklektikus vonatkozásai.

 

Kiemelkedő események lesznek a kínai turné 2017 decemberében, ahol Vivaldi Négy évszakát a saját eredeti összeállításában adja elő, valamint az Ibrahim Malouffal közös fellépés jazz szekcióban a st. denisi fesztiválon, továbbá koncertek a Bázeli Szimfonikus Zenekarral, a Brüsszeli Kamarazenekarral, szólóhangversenyek a párizsi Salle Gaveau-ban, a lyoni Salle Moliére-ben, Gstaad Menuhin Fesztiválon és a finnországi Kuhmo Fesztiválon.

 

Azt követően, hogy 1985-ben részt vett a Nemzetközi Menuhin Versenyen, Gilles életre szóló barátságot kötött Yehudi Menuhinnal, együtt dolgoztak Gilles legendás Mozart III. Hegedűversenyének befejezésén, amelyet nemrég az a Bruno Monsaingeon filmesített és rendezett meg, aki a Gouldról, Richterről és Oistrakh-ról készített dokumentumfilmjeiről ismert. Monsaingeon további két filmet rendezett Gilles Apapról és a zenei megközelítéséről, és kijelentette, hogy a hegedűs „művészete a zene lehető legnagyobb tisztaságát képviseli”.

 

 

Tovább a művész honlapjára: http://gillesapap.com/gillesapap/