Huw Morgan, a Prágai Nemzetközi Tavaszi Fesztivál, az Ellsworth Smith és a Girolamo Fantini nemzetközi trombitaversenyek nyertese, generációja egyik legkeresettebb trombitása. Virágzó szólókarrierje mellett a Sinfonieorchester Basel trombita szólamvezetője, valamint a londoni Septura rézfúvós kamarazenei együttesnek alapító-tagja.

 

Az elmúlt években olyan zenekarokkal muzsikált, mint a BBC National Orchestra of Wales, a Northern Sinfonia, az Irish Chamber Orchestra, a Royal Flemish Philharmonic, a Hamburg Camerata vagy a European Union Chamber Orchestra, olyan karmesterekkel, mint Tortelier, Herreweghe vagy Zehetmair. Számos nemzetközi fesztiválon vett részt, többek között: Cheltenham, Mecklenburg-Vorpommern, Sounds New, WASBE és Trømso and Rainbow21. A BAFTA-díjra jelölt film, a Me and Orson Welles zenéjében is hallhatjuk előadását.

 

Szólistaként olyan helyeken lépett fel, mint a Wigmore Hall, a Purcell Room, a Bridgewater Hall és a Sage Gateshead. A kortárs zene szenvedélyes képviselőjeként bemutatta Leif Segerstam, Eric Ewazen, Paul Max Edlin és Jonathan Harvey műveit.

 

Huw Morgan számos díjjal is büszkélkedhet, megnyerte a BBC Az év fiatal zenésze rézfúvós díját, valamint olyan nemzetközi versenyeket, mint az olaszországi Porica, a dél-koreai Jeju és a belgiumi Only Brass. 2005-ben az International Trumpet Guild szóló díját hozta el, a a verseny valaha volt legfiatalabb nyerteseként. 2010-ben pedig a Royal Overseas League Competition rézfúvós és fúvós szekciójában is első helyezett lett. Szólista karrierje mellett rendszeresen lép fel a Londoni Szimfonikus Zenekar, a Royal Opera House Zenekar, a BBC Filharmonikusok, az Academy of St Martin-in-the-Fields, a Scottish Chamber Orchestra és a City of Birmingham Symphony Orchestra élén.

A dél-walesi születésű zenész a Chetham’s School of Music ösztöndíjasaként John Dickinson és Murray Greig irányítása alatt tanult, majd a Royal Academy of Music-on szerezte diplomáját, James Watson, Mark David és Robert Farley professzoroknál. Jelenleg a Zürichi Művészeti Főiskolán Frists Damrow növendéke.

 

 

Tovább a művész honlapjára: http://huwmorgan.net/