A többszörös díjnyertes zongorista, Jean-Efflam Bavouzet nemzetközi koncertkarrierje mellett számos felvételt tudhat magáénak, valamint rendszeresen lép fel olyan zenekarokkal, mint a The Cleveland Orchestra, a San Francisco Symphony, a London Philharmonic, a BBC Symphony és az NHK Symphony, olyan karmesterekkel, mint Vladimir Ashkenazy, Vladimir Jurowski, Gianandrea Noseda, François-Xavier Roth, Charles Dutoit, Takács-Nagy Gábor vagy Sir Andrew Davis.

 

A 2016/2017-es szezon kiemelkedő eseményei a Frankfurt Radio Symphony Orchestra szezonnyitó koncertjén való közreműködése és a turné a Les Siécles zenei társulattal, akikkel a London’s Royal Festival Hallban is fellépnek.

Továbbá színpadra lép a BBC Philharmonic, a Helsinki Philharmonic Orchestra, a BBC Scottish, a baltimore-i, a monte-carloi és a torontoi szimfonikus zenekarokkal, valamint részt vesz egy japán turnén az Orchestra Ensemble Kanazawa-val, Ashkenazy vezetése alatt.

 

Lemezei között találjuk az összes Prokofjev zongoraversenyt, melyet a BBC Philharmonic-kal és Gianandrea Noseda-val vettek fel, és ezzel megnyerték a 2014-es Gramophon Díjátadó Concerto kategóriáját. Haydn zongoraversenyei kapcsán közreműködött a Manchester Camerata-val, Takács-Nagy Gábor vezénylete alatt, Bartók zongoraversenyeket a BBC Philharmonic-kal és Noseda-val vettek fel, valamint az Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo-val, Yan-Pascal Tortelier vezényletével Stravinsky összes zongorára és szimfonikus zenekarra írott darabját felvették.

 

Szóló karrierje mellett Bavouzet rendszeresen fellép olyan helyszíneken, mint a párizsi Louvre és a londoni Wigmore Hall, nemrég pedig közreműködött Jörg Widmann zeneszerzővel egy kamarazenei projektben, a müncheni Prinzregententheaterben. Ebben a szezonban szóló koncerteket ad Londonban, San Franciscoban, New Yorkban, Vancouverben, valamint Európa-szerte.

 

Bavouzet szoros együttműködésben áll Pierre Boulez, Maurice Ohana and Bruno Mantovani zeneszerzőkkel, valamint a kevésbé ismert francia zenéknek is ismerője, különösképpen Gabriel Pierné és Albéric Magnard műveinek.

 

 

Tovább a művész honlapjára: http://www.bavouzet.com/