Születtem 1960-ban egy Duna-menti kisvárosban, Kalocsán. Édesapám hajókat, mozdonyokat és elsősorban a Dunát szerető ember, nyugalmazott bíró. Édesanyám az unokák fáradhatatlan istápolója, nyugdíjas énektanár és kórusvezető. Húgom Ági ismert és remek jazzénekes, öcsém Peti lelkipásztor és zongoratanár- így együtt a kettő.

 

Felejthetetlen gyermekkorunk volt Kalocsán, együtt éltünk mind a négy nagyszülőnkkel, köztük volt Mami is… ami jót tudunk, azt mind Tőle tanultuk. Itt kezdtem zenét tanulni is a helyi zeneiskolában, legszívesebben Aszalós Ági nénire, Fuchs Ferire, és Szalai Jóskára emlékezem.

 

Sok dolog érdekelt. Hogy miért lettem éppen zenész? Több oka is lehetett, de ha jól emlékszem a fő ok egy koncerten való leégés helyrehozatala volt. Hogy aztán ez sikerült-e, azt nem tudom…

Törtető akaratom Pestre hozott zenei tanulmányaimat folytatni, ahol fantasztikus emberektől tanulhattam, olyanoktól, mint a kis Hara, az öreg Hara, Földes Imre, Kistétényi Melinda, hogy tényleg csak a legkedvesebbeket említsem.

 

Gyönyörű szép éveket töltöttem az Operaház Zenekarában, és évek óta nagyszerű ifjú fagottosokat tanítok a Zeneakadémián.

 

Játszottam sok helyen, kis helyen és nagy helyen, faluban és világvárosban, gyermekeknek, parasztembereknek és egyetemi tanároknak… játszottam talán jól is, és azt hiszem kevésbé jól is.

 

Kaptam sok elismerést, amit nagyon köszönök.

 

A legnagyobb ajándék mégis a családom:  Sára, Dorka, Jónás és Ágoston, a gyermekeim.

 

Nehéz természetem nem engedte, hogy sok barátot gyűjtsek, ketten lettek és maradtak: Keszler György fagottanár és Kovács Imre fuvolaművész, nagyon sokat köszönhetek Nekik.

 

 

A művész koncertjei: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-lakatos-gyorgy-fagottmuvesz.html