Ahogy a brácsások közül legtöbben, úgy Szűcs Máté is hegedűn tanult először játszani. Szecsődi Ferencnél tanult először a szegedi konzervatóriumban, majd 1996-ban a brácsát választotta, és Schiffer Ervin tanítványa lett, aki a brüsszeli Royal Conservatory-ban, valamint Waterloo-ban, a Chapelle Musicale Reine Elisabeth-ben tanította.

 

Ezt követően Leo de Neve tanítványa lett 2000 és 2005 között az antwerpeni Royal Conservatory-ban, ahol kitűnő minősítéssel végzett.

2003-ban kezdte el a zenekari pályafutását és lett vezető brácsás. Ez az út elvezette az antwerpeni Royal Flemish Philharmonic Orchestra-n keresztül, a Bamberger Symphonikerhez, a Dresden Staatskapelle-hez és a Frankfurt Radio (hr) Symphony Orchestra-hoz egészen a Deutsche Kammerphilharmonie Bremen-ig (ahol 2008 és 2012 között brácsa szólamvezető volt) és a Berliner Philharmoniker-ig. Elnyerte az első díjat a Jean Rogister Nemzetközi Versenyen Liége-ben.

 

Szűcs Máté Európa-szerte feltűnik mind szólistaként, mind kamarazenészként, valamint a dániai Thy Kamarazenei Fesztiválon tanít.

 

 

A művész fellépései: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-szucs-mate.html