Pecze Boglárka (klarinét), Eva Boesch (cselló) és Sun-Young Nam (zongora) a frankfurti International Ensemble Modern Academy ösztöndíjasaiként találkoztak. Közösen alapították a Trio Cath nevű formációt, mely Thomas Adès Catch című darabjáról kapta a nevét. A klasszikus zenei előadások mellett a három fiatal művészből álló együttes egyik fő célja a kortárs zene interpretációja.

 

Hat éves fennállásuk alatt a hamburgi kötődésű trió számos zeneszerzővel működött együtt, (Mark Andre, Georges Aperghis, Beat Furrer és Helmut Lachenmann), akikkel lemezeket és rádiófelvételeket is készítettek. Debütáló hanglemezüket 2014-ben adták ki „in between” címmel, második lemezük pedig 2016 márciusában, „Sanh” névvel jelent meg, melyet a German Record Critics’ Award díjára jelöltek.

A trió megnyerte a Gotthard-Schierse Foundation koncertversenyét 2011-ben, egy évvel később pedig a Hermann and Milena Ebel díjat, valamint 2014-ben a Berenberg Kulturprise díját is.

 

A Trio Cath számos helyen ad koncertet, például Németországban, Franciaországban, Angliában, Ausztriában, Spanyolországban, Portugáliában, a Benelux-államokban és Svájcban, valamint olyan fesztiálokon is részt vesz, mint az Ultraschall Berlin, az International Summer Course for New Music Darmstadt, a Tage für Neue Musik Zürich vagy a  the Wittener Tage für neue Kammermusik. A European Concert Hall Organisation’s Rising Stars tagjaiként a 2015/2016-os szezonban Európa legnagyobb koncerttermeiben léptek fel.

 

A trió a zenei oktatásban is tevékenykedik, az ausztriai Klangspuren Schwaz fesztivál keretében gyerekeknek tartanak workshopokat, 2014 óta pedig tanítanak a hamburgi zenei főiskolán. 2016 márciusában kezdték el Ohrknacker nevű hamburgi workshop koncertsorozatukat, ahol olyan kortárs zenéket adnak elő, melyek kifejezetten együttesük számára íródtak.

 

 

Tovább a trió honlapjára: http://www.triocatch.com/en/