2016 augusztus 14. 22:00gesztikoncert

Kossuth tér, Kaposvár

 

Jó napot, Helló!

 

Augusztus 14-én, Kaposvár főterén lépsz fel együtteseddel. Sűrűn vannak koncertjeid, vagy inkább, visszafogod a fellépések számát?

Főleg nyáron játszunk, de mivel más elfoglaltságaim is vannak, nem pörgünk maximumon. Szóval, lehetne több bulim is, és többet kell dolgozni azon is, hogy az új dalainkat megismerjék.

 

A KAPOSFEST vendégeként érkeztek Kaposvárra, ami az egyik legmagasabb színvonalú klasszikus zenei fesztivál nem csak Magyarországon, hanem Európa-szerte, de a szervezők minden évben gondoskodnak róla, hogy a minőségi szórakoztatás más műfajokban is jelen legyen a fesztiválon. A legújabb Geszti-produkció esetében milyen módon érted el az általad kívánatosnak tartott, megszokott magas színvonalat? Mekkora felelősséget vállalsz magadra, mit bízol másokra?

Remek zenészekkel játszom a mostani formációban is, nagy részük a Jazz+Az  óta velem tart, amiért hálás vagyok nekik. Zenekari vezetőnk, fő szerzőtársam és hangszerelőm, Erdélyi Péter nem ismer kompromisszumokat technika és minőség ügyében. Neki is köszönhetem, hogy a Létvágy koncerteken lemezminőségben szólal meg a produkció. A többi rajtam is múlik, mennyire vagyok aznap összeszedett, mennyire tudom magammal rántani a közönséget. A mostani felállásban egy nagyszerű hangú énekesnő, Ambrus Rita gondoskodik arról, hogy a Létvágy album sokféle dala vokálisan is megállja a helyét.

 

Izgulós-sokat próbálós típus vagy, vagy könnyen kezeled a koncertek stresszhelyzetét?

Nem tartom stresszhelyzetnek a koncerteket, már rég infarktust kaptam volna, ha tartanék tőlük. Inkább egy bődületes erejű, felaszabadító energiacsere számomra az élő, színpadi zenélés. Izgulni sem szoktam túl sokat, csak felpörögni lelkileg, mert kell egy hangulati hőfok, amikor kilépek a színpadra.

 

Ha röviden meg kéne fogalmaznod, mi az új produkciód fő üzenete?

A Létvágy arról szól, hogy szeretni kell élni, és nem belefulladni a felnőttkor kliséibe, kisszerű irigységébe. Nem az a kérdés, hány éves vagy, hanem az, hogy mennyinek érzed magad. Ez pedig alapvetően tőled függ. Mi jó kis popzenét játszunk, hogy jobb kedvvel menjenek haza az emberek a koncertről, mint ahogy jöttek.

 

Aki azon gondolkozik, hogy elmenjen-e az augusztus 14-i Geszti-koncertre, annak mit üzensz, hogy melletted döntsön?

Sállálállá, hé, sállálállá, hó! Egyszer élünk, egyszer nem, hát jó napot, hello!