Anastasia Kobekina

 

cselló

Anastasia Kobekina zenészcsaládba született Yekaterinburgban, Oroszországban. Csellótanulmányait négyéves korában, szülővárosában kezdte, majd a moszkvai Central Music School intézményében folytatta. 2012-től Anastasia a Kronberg Academy mesterképzésén tanul Frans Helmerson keze alatt. Tanulmányait a Steigenberger/Rath ösztöndíj támogatásával folytatja.

 

Anastasia számos nemzetközi verseny nyertese, mint a 2007-es „Nutcracker” televíziós vetélkedő és a 2008-as „New names” verseny. 2008-ban a bécsi „Eurovision Young Musicians” nemzetközi verseny döntőse volt. 2015-ben a moszkvai Tchaikovsky Competition elődöntőse volt, majd ugyanezen év szeptemberében megnyerte a hamburgi TONALi Competition versenyt.

 

Szólistaként Anastasia olyan zenekarokkal lépett színpadra, mint a Moscow Virtuosi, Kremerata Baltica, Vienna Symphony Orchestra, Sinfonia Varsovia, National Russian Philharmonic és a Mariinsky Theater Orchestra, olyan karmesterek vezényletével, mint Krzysztov Penderecki, Heinrich Schiff, Vladimir Spivakov, Valery Gergiev és Peter Gülke.

 

Sok fesztiválon fellépett, mint a „Rising stars in the Kremlin” (2010), a kronbergi Cello festival (2011, 2013, 2015), az Annecy-i, Colmar-i és Mecklenburg-Vorpommern-i fesztiválok. 2012-ben közreműködött a Chamber Music Connects the World rendezvénysorozatában Gidon Kremer, Yuri Bashmet és Schiff András társaságában.

 

2012-ben Anastasia megnyerte a híres csellista, Boris Pergamenschikov után elnevezett ösztöndíjat. Anastasia egy Giovanni Baptista Guadagnini által, 1743-ban készített csellón játszik.

 

 

További információk itt találhatók.