Diemut Poppen

 

brácsa

Diemut Poppen generációja egyik legkiemelkedőbb brácsaművésze. Híres zenészcsaládba született Németországban, és hétévesen kezdett el hegedűn játszani, majd kilencévesen adta az első szólókoncertjét. Több hangszeren is tanult játszani, de a brácsa lett a kedvence.

 

Diemut Poppen Düsseldorfban, Aachenben, Cologne-ban, Berlinben, Bloomingtonban és Párizsban tanult. A tanárai között voltak korunk legnagyobb brácsásai: Y.Bashmet, K.Kashkashian, B.Giuranna, H.Schlichtig, P.Schidlof a Amadeus-Quartet-ből.

 

Manapság Diemut Poppen az egyik legkeresettebb brácsaművész, aki világszerte ad koncerteket. Mind szólistaként, mind kamarazenészként a világ legfontosabb zenei központjaiban fellépett. Londonban szólistaként adott elő a Barbican Centre-ben és a Queen Elisabeth Hallban és többek között kamarazenei koncerteket adott a Wigmore Hallban. Többek között olyan világhírű zenészek hívták a fesztiváljaikra résztvevőnek, mint C.Abbado, A.Schiff, G.Kremer, T.Mork, L.Kavakos, N.Gutman, A.Chaushian. Diemut Poppen olyan karmesterekkel dolgozott együtt, mint Heinz Holliger, Frans Brüggen és Claudio Abbado (Carnegie Hall, New York).

 

A European Music Prize díjazottja volt. Jelenleg Detmoldban, Madridban az Escuela de Musica Reina Sofiaban, valamint a Hemu Lausanne-ban brácsa- és kamarazenei professzor.

 

Több kamarazenei fesztivál művészeti igazgatója volt, jelenleg a Cantabile Festival Lisboa és a svájci Rigi Musiktage művészeti vezetője. Diemut Poppen társ-igazgatója volt a Lucerne Festival Orchestra-nak Claudio Abbado vezetése alatt, valamint brácsaszólamvezetője és alapító tagja a The Chamber Orchestra of Europe-nak.

 

Poppen repertoárja kivételesen széleskörű. Átível a klasszikus brácsaversenyektől, a kamarazene összes kombinációján át, egészen a kortárszenéig. Több zeneszerző írt neki új zeneműveket, úgy mint szólódarabokat, versenyműveket, szonátákat és kamarazenei darabokat. Diemut Poppen felvett lemezeket többek között a Deutsche Grammophon, a Capriccio, a Live classics, az EMI, a Tudor és az Ondine kiadók stúdióiban.

 

Ebben az évadban Németországban, Ausztriában, Svájcban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Izraelben, Oroszországban, Örményországban, Nagy-Britanniában és az USA-ban fog koncertezni.

 

 

További információk itt találhatók.