Fejérvári Zoltán Budapesten született 1986-ban. Zenei tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte Kékesi Judit, Wagner Rita, Kemenes András és Várjon Dénes növendékeként. 2006 és 2008 között Dmitrij Baskirov és Claudio Martínez osztályába járt a madridi Zsófia Királynő Zeneakadémián. 2011-­ben szerzett kitüntetéses diplomát a Zeneakadémián.

 

Tanulmányévei alatt rendszeresen részt vett Kurtág György, Rados Ferenc valamint Schiff András kurzusain. Számos nemzetközi fesztivál résztvevője, úgy mint Kaposfest, Encuentro de Música de Santander, “Lisztomania” Chateauroux, Prussia Cove “Open Chamber Music”, New Ross Piano Festival, Kronberg “Chamber Music Connects the World”, Marlboro Music Festival.

Fejérvári Zoltán több nemzetközi verseny díjazottja, melyekből kiemelkedik a Montreáli Nemzetközi Zongoraversenyen szerzett fődíja 2017-ben.

 

Rendszeresen koncertezik Európában és az Egyesült Államokban, s hangversenyútjai során olyan termekben lépett fel, mint a New York-i Carnegie Hall, a washingtoni Library of Congress, a philadelphiai Kimmel Center, a Buenos Aires-i Biblioteca Nacional, a torinói Lingotto, a müncheni Gasteig, a valenciai Palau de Música és a Zeneakadémia Nagyterme. Játszott szólistaként a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Verbier Kamarazenekarral olyan karmesterek közreműködésével, mint Fischer Iván, Kocsis Zoltán, Kovács János, Takács-Nagy Gábor és Kobajasi Kenicsiró.

 

2011-­ben lemezre vette Liszt e-­moll „Malédiction” zongoraversenyét a Weiner­ Szász Kamaraszimfonikusokkal Rohmann Imre vezényletével. E Hungaroton kiadás 2013­-ban elnyerte a Liszt Társaság „Grand Prix du Disque” hanglemez nagydíját. Kállai Ernővel készített Mozart felvétele 2014-ben jelent meg szintén a Hungaroton lemezcégnél.

 

2015-ben Junior Prima díjban részesült, 2016-ban pedig elnyerte a londoni Borletti-Buitoni Trust Fellowship díját.

 

 

Tovább a művész honlapjára: http://zoltanfejervari.com/