Kiss Katalin

 

oboa

Kiss Katalin 2012-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneakadémián Kiss József és Pongrácz Péter tanítványaként, ugyanebben az évben master diplomát szerzett Mannheim-ban a Hochschule für Musik und Darstellende Kunst-on a svájci professzor, Emanuel Abbühl osztályában.

 

Olyan nemzetközileg elismert oboaművészek mesterkurzusain vett részt, mint Lencsés Lajos, Jacques Tys, François Leleux és Kai Rapsch. Többször résztvevője volt a pommersfeldeni (DE) Collegium Musicum nemzetközi fesztiválnak, ahol már 17 évesen Kocsis Zoltán vezénylete alatt jászhatott. 2008-ban Spanyolországban, Santanderben az Encuentro de Música y Academia résztvevője volt, ahol olyan világhírű művészekkel dolgozhatott együtt, mint Vladimir Ashkenazy, Alessandro Carbonare és Radovan Vlatković.

 

Tanulmányai alatt több hazai oboaversenyen ért el helyezést. Diplomája megszerzése után két évig a Magyar Állami Operaház első oboása volt, jelenleg a MÁV Szimfonikusok és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának első oboása, valamint 2017 óta a Budapest Fúvósötös tagja.