Langer Ágnes

 

hegedű

1992-ben, Budapesten született, és hat évesen kezdett el hegedűt tanulni. Korai sikerei után Ágnes harmadik díjat és közönségdíjat nyert 2009-ben a szibériai Yankelevich International Competition versenyen, majd második helyezett lett a 2016-os Spivakov International Competition versenyen. 2017-ben Ágnes visszatért Magyarországra, hogy részt vegyen a Bartók Világversenyen Budapesten, ahol harmadik díjat nyert, valamint olyan különdíjakat, melyek koncertmeghívásokat is magába foglalnak a 2018/19-es évadra.

 

Elhivatott kamarazenészént és szólistaként Ágnes koncertezett Németországban, Angliában, Magyarországon, Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban, Oroszországban és Kanadában is. Az IMS Prussia Cove résztvevője volt, és rendszeresen fellép a Casalmaggiore International Festival rendezvényein, ahol részt vett Gerhard Schulz, Taras Gabora, Lucia Hall, Nai-Yuan Hu és Roger Chase mesterkurzusain. Olyan világhírű zongoristákkal játszott együtt, mint Jose Gallardo, Connie Shih és Pavel Kolesnikov, valamint olyan művészekkel együtt lépett színpadra, mint Roger Chase, Maximilian Hornung és más jelentős művészek. Múlt évben Ágnes először lépett fel Tajvanon, a franciaországi Colmar fesztiválon és Moszkvában is debütált a National Philharmonic of Russia zenekarral, Mihhail Gerts vezénylete alatt.

 

2017-ben elkezdte tanulmányait a Conservatorium Maastricht-ban Boris Belkin növendékeként, valamint 2005 óta Anne Shih professzor tanítványa a Mainz-i Hochschule für Musik akadémián. Nemrég a Peter Eckes Kulturstiftung-on keresztül használatra ajánlottak neki egy hegedűt, melyet Nicolo Gagliano készített 1782-ben.