Fotó: Julien Mignot

Julien Quentin

 

zongora

A francia zongorista, Julien Quentin sokszínű és érzékeny játékával hódította meg a színpadot, érett és higgadt stílusáról híres. Mély zeneisége és hangszínének tisztasága, hibátlan technikai tudással párosulva rendkívül keresett szólistává és kamarazenésszé teszi. Szólókoncerttel debütált Párizsban (Salle Cortot), a Geneva Conservatoire Hall-ban és a New York-i Bargemusic-ban. Szólistaként lépett fel a Wroclaw, Qatar és Córdoba filharmonikus zenekarokkal, olyan karmesterek mellett, mint Tommaso Placidi, Paul Biss és Han-Na Chang.

 

Rendszeresen hívják számos nemzetközi fesztiválra, európai fellépései során járt a Verbier, Lucerne, Gstaad, Montreux, Zermatt, Dresden, Braunschweig, Schwetzingen, Ludwigsburg, Mecklenburg-Vorpommern, Beethovenfest Bonn, Radio France Montpellier sé Saint Denis rendezvényeken is. Észak-amerikai rendszeres fellépései során játszott a Ravinia, La Jolla és Mostly Mozart fesztiválokon. Rádióban szerepelt Kanadában, Amerikában, Japánban és Európa számos országában.

 

Julien Quentin elhivatott kamarazenészként olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Nicolas Altstaedt, Emanuel Ax, Lisa Batiashvili, Gautier Capuçon, Corey Cerovsek, Martin Fröst, Sol Gabetta, David Garrett, Nelson Goerner, Ilya Gringolts, Gary Hoffman, Lawrence Power, Dmitry Sitkovetsky, Sayaka Shoji, Kirill Troussov és Várdai István.

 

Nemzetközi turnéi alatt eljutott Amerikába, Ausztráliába, Japánba, a Közel-Keletre és Európa számos országába, fellépett az amszterdami Concertgebouw-ban, a londoni Wigmore Hall-ban, a párizsi Louvre-ban, a Baden-Baden Festspielhaus-ban, a Berlin Philharmonie-ban, a Leipzig-i Gewandhaus-ban, a bécsi Konzerthaus-ban, a szentpétervári Mariinsky Theatre-ban, valamint a New York-i Avery Fisher, Alice Tully és Carnegie Hall színpadain.

 

Felvételeket készített az EMI, Channel Classics, Sony RCA, Hungaroton és Decca kiadóknak. Csembalón is játszott a Verbier Festival kamarazenekarában, Sarah Chang-gal és Thomas Quasthoff-al, Leonidas Kavakos vezényletével.

 

Julien Quentin Párizsban született, tanulmányait a Geneva Conservatory intézményében kezdte Alexis Golovine keze alatt. 2002-ben Emile Naoumoff tanítványaként szerezte meg előadóművészeti diplomáját az Indiana University intézményében, ahol egy évig kistanári pozícióban tanított, és megkapta a Presser Award díjat. 2003-ban mesteri diplomát szerzet a Juilliard School iskolában, Sándor György keze alatt. Tanárai voltak még Paul Badura-Skoda, Nikita Magaloff, Sebők György és Earl Wild.

 

Julien Quentin most Berlinben él. A Piano Salon Christophori „Musica Litoralis” együttesével olyan, egyre sikeresebb koncertsorozatot sikerült létrehoznia, mely a huszas évek szalonjainak világát idézi elénk. 2017 óta az Orania hotel művészeti vezetője, mely Kreuzberg szívében épült a közelmúltban. Vizuális művészeteket felhasználva új művészeti koncepciókat valósít meg, különböző művészeti ágak összeházasításával.

 

Emellett más zenei stílusok iránt is érdeklődve olyan zenészekkel dolgozik együtt, mint Kelvin Sholar, Kaan Bulak és Francesco Tristano, vagy zenei producerek Adrien de Maublanc és Cesar Merveille, improvizációtól kezdve elektronikus zene komponálásáig mindenféle projektekben, különösen az új projektük, MidiMinuit keretein belül.

 

 

További információk itt találhatók.