Randall Scarlata baritont így dícsérte a New York Times: „egy intelligens és kifejező énekes”, „aki folyton arra törekszik, hogy életre keltse a szöveget”. Méltatták továbbá „kivételes hangterjedelmét és hangszíneit”, valamint „a sokféle stílus közti átjárásra való képességét” (MusicWeb International). A Daily Telegraph (London) így írt róla: „Randall Scarlata olyan magabiztossággal énekel, mint akinek nincs mit bizonyítania.”

 

Öt évszázadot és tizenhat nyelvet átívelő repertoárjával Randall Scarlata sokszínűségéről és mély zeneiségéről híres. Kortárs zenei körökben is keresett művészként olyan zeneszerzők darabjait vitte a világon először színpadra, mint George Crumb, Paul Moravec, Richard Danielpour, Ned Rorem, Lori Laitman, Thea Musgrave, Samuel Adler, Hilda Paredes, Daron Hagen, Wolfram Wagner és Christopher Theofanidis. Folyamatosan műsorán tartja a nagy német dalciklusokat, melyeket olyan zongoristákkal ad elő, mint Cameron Stowe, Gilbert Kalish, Jeremy Denk, Jonathan Biss, Inon Barnatan, Frankl Péter és Laura Ward.

Rendszeres vendége olyan intézményeknek, mint a Chamber Music Society of Lincoln Center, a Philadelphia Chamber Music Society, az Isabelle Stewart Gardner Múzeum, a Lyric Fest, a Chamber Music Northwest, a Seattle Chamber Music Festival, a Kneisel Hall Festival, a Skaneateles Chamber Music Festival, hogy csak párat említsünk. Emellett szép számmal készített felvételeket is, melyeknek katalógusa megtalálható a Chandos, Naxos, CRI, Gasparo, Arabesque, Bridge, Albany és Sono Luminus lemezkiadóknál is.

Randall Scarlata számos európai, észak-amerikai, dél-amerikai, ausztráliai és ázsiai koncertteremben állt már színpadra. Szólistaként szerepelt többek között olyan zenekarokkal, mint a Philadelphia és Minnesota Orchestra, a Pittsburgh, San Francisco, American, Sydney, Ulster, Tonkünstler, National, New World és a BBC Symphony, valamint olyan régizenei társulatokkal, mint a Wiener Akademie, Grand Tour, Tempesta di Mare és a Musica Angelica. A világ legjobb zenei fesztiváljai közül sokan felkérték szólistának, mint a Ravinia, Marlboro, Edinburgh, Norfolk, Vienna, Music at Menlo, Gilmore, Salzburg, Norfolk, Aspen és Spoleto (Olaszország) fesztiválok.

Randall Scarlata elismerései és díjai közt megtalálhatjuk a Young Concert Artists International Auditions első díját, a bécsi Das Schubert Lied International Competition első díját, a New York-i Joy in Singing Competition első díját, és az Alice Tully Vocal Arts Debut Recital Award díjat. Scarlata a Fulbright program támogatásával végezte tanulmányait a bécsi Hochschule für Music egyetemen, és számos nyarat töltött a nagy francia bariton, Gérard Souzay tanítványaként. A Carinthia-i Alpenkammermusik Chamber Music Festival egyik művészeti igazgatója, és rendszeresen tart mesterkurzusokat az Egyesült Államokban és tengerentúl is.

„Lehetetlen elképzelni, hogy Randall Scarlata monoton hangon vagy érdektelenül énekeljen. Scarlata felkutatja a szöveg plátói magját és minden rendelkezésre álló eszközt felhasználva a lehető legmegfelelőbb és legteljesebb interpretációt nyújtja.” The Washington Post

 

További információk a művészről: https://www.randallscarlata.com/