Razvan Popovici

 

brácsa

Razvan Popovici Bukaresten született, zenész családban. Tanulmányait Salzburgban, Párizsban és Freiburgban folytatta Peter Langgartner, Jean Sulem, Wolfram Christ és Christoph Wyneken keze alatt.

 

Alapítója és ügyvezetője a németországi Chiemgauer Musikfrühling Festival, a bukaresti SoNoRo Festival és a toszkán the SoNoRo Arezzo Festival rendezvényeknek, továbbá a bukaresti DA CAPO Chamber Music Series rendezvények művészeti vezetője.

 

Razvan az Ensemble Raro tagja, mellyel rendszeresen turnéznak Európában, Japánban és Észak-Amerikában. Az együttes eddig nyolc, világszerte elismert lemezt adott ki. A 2017/2018-as szezonban a Raro vendég tanáregyüttes volt a belga Royal Music Academy intézményben.

 

Szólistaként Razvan fellépett a párizsi Théatre-dés-Champs-Elysées, a Cologne Philharmony, a Festspielhaus Baden-Baden, a bukaresti Atheneum és a műncheni Prinzregententheater színpadain olyan zenekarokkal együttműködve, mint a Kobe Chamber Orchestra, Cologne Chamber Orchestra, CHAARTS Chamber Aartists Zürich, Kamerata Kronstadt, Transylvania Symphony Orchestra Cluj,  Sibiu State Philharmonic, Romanian National Radio Orchestra és a George Enescu Philharmonic Bucharest.

 

Kamarazenészként fellépett a New York-i Carnegie Hall-ban, az amszterdami Concertgebouw-ban, a londoni Wigmore Hall-ban és South Bank Centre-ben, a tokiói Musashino Hall-ban és Suntory Hall-ban, a műncheni Gasteig-ben, a Washington-i Kennedy Center-ben és a bécsi Konzerthaus und Musikverein intézményeiben.

 

Razvan rendszeres vendége a világ legelismertebb fesztiváljainak, mint például a Lucerne Festival, Wiener Festwochen, Rheingau Musikfestival, Kuhmo Chamber Music Festival, Rolandseck Festival, Boswiler Sommer, Bodensee Festival, Schwetzinger Festspielen, Spoleto Festival, Harrogate Festival, Ferrarra Musica, Kobe Music Festival, Elverum Festspielen, a Liestal-i Viva Cello Festival, az Eindhoven-i Storioni Festival, a Cividale-i Mittelfest, Festival Academy Budapest és a hollandiai Stift Festival.

 

Sokat koncertezett együtt olyan zenészekkel, mint Natalia Gutman, Enrico Pace, Giovanni Sollima, Konstantin Lifschitz, Radovan Vlatkovic, Olli Mustonen, Louis Lortie, Daishin Kashimoto, Gilles Apap, Boris Brovtsyn, Ilya Gringolts, Thomas Demenga, Juliane Banse, Christoph Prégardien, Martin Lovett, Mihaela Martin, Philippe Graffin, Frans Helmerson, Vladimir Mendelssohn, Elena Bashkirova, Nobuko Imai, Ilya Gringolts, Vilde Frang, Barnábas Kelémen vagy Lawrence Power, és olyan együttesekkel is fellépett, mint a Vertavo, Casal, Danel, Kelemen, Glinka vagy Schumann Kvartettek, és játszott az Amadeus Quartet és az Ensemble Wien-Berlin együttesek tagjaival is.

 

Razvan kisegítőként dolgozott a Berlin Philharmonic Orchestra zenekarral, és vendég-elsőhegedűs volt számos zenekarban, mint a Cologne Chamber Orchestra, a Munich Chamber Orchestra, Chamber Aartists Zürich, a Gstaad Festival Orchestra és a Kobe Chamber Orchestra.

 

Razvan mesterkurzusokat adott Csehországban, Japánban, Olaszországban, Ukrajnábanés Romániában, emellett rendszeresen tanít a Mainz-i Villa Musica Foundation és az antwerpeni Royal Conservatory intézményeiben.

 

A jelen szezon kiemelkedő eseményei közé tartozik a tokiói Suntory Hall-ban, az amszterdami Concertgebouw-ban, az antwerpeni De Singel-ben, a brüsszeli BOZAR-ban, valamint a Kuhmo-ban, Párizsban, Budapesten, Loviisa-ban, Bukaresten, Sibiu-ban, Rigában és Tokióban adott koncertjei.