Rosanne Philippens

 

hegedű

Rosanne Philippens kiváló kommunikátor, veleszületett zenei tehetséggel és a zenéhez való szívből fakadóan örömteli hozzáállással. A skandináv államokban igen keresett művésznő szólistaként és kamarazenészként is rendszeresen fellép a nagyobb koncerttermekben és koncertsorozatokon. Philippens emellett elhivatott színműigazgató, nemrég debütált az Orchestre National de Lyon zenekart vezetve Vivaldi-Piazzolla Négy Évszakának előadásával, és kiváló visszajelzéseket kapott a játékosoktól és a szervezés részéről is. Philippens játéka kifinomult, gazdag fantáziával és mély érzelmekkel, melyet a holland „De Telegraaf” napilap „energikus, érzékeny és hibátlan” jelzőkkel dícsért.

 

A közelmúlt kiemelkedő eseményei között szerepelnek előadásai a De Doelen-ben a Rotterdam Philharmonic zenekarral, a Zaterdag Matinee koncsertsorozatban a Netherlands Radio Philharmonic zenekarral és a Residentie Orkest zenekarral Hágában és az amszterdami Concertgebouw Hall-ban. Philippens játszott még a Barcelona Symphony, az Ulster Orchestra, Vancouver Symphony, Winniped Symphony zenekarokkal és további együttesekkel Németország, Finnország és Svájc területéről, olyan karmesterek vezetésével, mint Yannick Nézet-Séguin, Lawrence Foster, Otto Tausk, Jan-Willem de Vriend, Antony Hermus és Nicholas Collon.

 

Szólókoncertjein és kamarakoncertjein Philippens rendszeresen fellép fesztiválokon és Európa koncerttermeiben olyan művészekkel, mint Várdai István, Vilde Frang, Julien Quentin, Vikingúr Olafsson, Amihai Grosz, Camille Thomas és Fejérvári Zoltán. A klasszikus zene határait feszegetve alkotta meg a saját koncertsorozatát, a „The Amsterdam Salon Pop-Up” sorozatot, ahol magas minőségű koncerteket tartanak nagy gonddal kiválasztott, szokatlan helyszíneken, a szalonok meghitt hangulatát idézve.

 

Philippens felvételeit exkluzívan a Channel Classics kiadóval készíti. A legújabb lemezén Philippens személyes zenei útjának esszenciáját hallhatjuk. Bach, Enescu és Biber darabjai, valamint ezek sorrendjét az egyik európai szólótúráján a közönségtől kapott visszajelzések ihlették. „Dedications” című lemeze Kreisler, Fauré, Ysaye és mások műveit tartalmazza, melyet a holland De Volkskrant öt csillaggal értékelt, és nagyszerű kommenteket kapott a Gramophone és a BBC Music Magazine lapoktól is, Prokofjev második csellóversenyét pedig a BBC Magazine „diadalként” jellemezte.

 

Rosanne Philippens-t már kiskorában Anneke Schilt tanította az Amstelveen zeneiskolában. Tanulmányait a hágai Royal Conservatory és a berlini Hanns Eisler Academy intézetekben folytatta Coosje Wijzenbeek, Vera Beths, Anner Bylsma és Ulf Wallin keze alatt, mindkét intézményben kiemelt dicsérettel végzett. Philippens első díjat nyert a holland National Violin Competition versenyen 2009-ben és a Freiburg International Violin Competition versenyen 2014-ben. Philippens az 1727-ben készült Barrere Stradivari hangszeren játszik, az Elise Mathilde Foundation jóvoltából.

 

 

További információk itt találhatók.