Szakcsi Lakatos Róbert 1975-ben született, édesapja az ismert jazz zongorista, Szakcsi Lakatos Béla. Klasszikus tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd felvételt nyert a Baseli Zeneművészei Főiskolára (Svájc). Kezdetben folytatta klasszikus tanulmányait, majd jazz szakra váltott.

 

1995-ben a Krakkói Nemzetközi Jazzversenyen a zsűri neki ítélte a „Legjobb zongorista” és a „Legjobb szólista” díjakat. 1996-ban a első díjat kapott a Baseli Rádió által szervezett országos Bach zongoraversenyen. 2001-ben megnyerte a Montreux Jazz Fesztival szólózongora-versenyét. 2005-ben a legjobb szólista címet nyerte el az avingoni jazzfesztivál keretében megrendezett, fiatal európai együtteseket szerepeltető vetélkedőn.

Rendszeresen koncertezik olyan híres jazzmuzsikusokkal, mint Reggie Johnson, Tony Lakatos, Keith Copland, Alvin Queen, Erik Truffaz, Jack DeJohnette, Peter Bernstein, John Patitucci, Bill Evans, Randy Brecker, Chris MihnDoki, Rodney Holmes, Klaus Weiss, Melissa Walker, Ravi Coltrane, Thomas Stabenow, Hiram Bullock és Jojo Mayer, valamint olyan zenekarokkal is dolgozott együtt, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara.

 

Az Off Course nevű zenekara 2002-ben közös lemezt adott ki Erik Truffaz sztártrombitással. Ezen kívül nemrég jelent meg a BMC gondozásában a „Szakcsi Generation with Jack DeJohnette and John Patitucci” című CD-je, melyen négy rendkívüli zongorista, Szakcsi Lakatos Béla, két fia, valamint Oláh Kálmán játszik a világhírű dobossal és nagybőgőssel.

 

 

Forrás:

https://www.bjc.hu/programok/eloado/szakcsi-lakatos-robert-trio/

https://info.bmc.hu/index.php?node=artists&table=ZENESZ&id=752

https://www.koncert.hu/eloado/szakcsi-lakatos-robert

https://port.hu/adatlap/szemely/szakcsi-lakatos-robert/person-216782