Szűcs Péter

 

klarinét

Szűcs Péter klarinétművész tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és a párizsi Conservatoire basszusklarinét szakos hallgatójaként végezte. Művészi pályájának alakulására nagy hatással voltak Kurtág György, Heinz Holliger, Charles Neidich és Klenyán Csaba mesterkurzusai, illetve azon nemzetközi fesztiválok, amelyek során olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Sir Simon Rattle, Pierre Boulez, Alain Gilbert, Eötvös Péter, Barbara Hannigan és a többszörös Grammy-díjas Maria Schneider.

 

A világ számos nagyvárosában föllépett már; hallhatta játékát többek között Róma, Párizs, London, Új-Delhi, Bombay, Peking  és Helsinki koncertközönsége. Rendszeres közreműködője az UMZE kamaraegyüttes, a Quasars Ensemble (Szlovákia), Schallfeld Ensemble (Ausztria) és több hazai zenekar koncertjeinek. Szólistaként fellépett már a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok élén, kamarazenészként gyakori közreműködője a Zeneakadémia, Magyar Rádió, a BMC és a CaFe Budapest koncertsorozatainak.

 

A klasszikus és romantikus művek mellett jelentős hangsúlyt fektet a kortárs zene interpretálására. A manapság újra népszerűvé vált virtuozitás mellett, művészi hitvallásának része a zene legérzékenyebb és legmélyebb dimenzióinak megismerése és a publikum előtti feltárása. Jelenleg a Zeneakadémia doktorjelölt hallgatója.

 

 

További információk itt találhatók.