Würtz Klára Budapesten, képzőművész családba született. Hat évesen az MRT gyermekkarának tagja lett, itt kezdett el zongorázni is Magyarné Szalai Irén tanárnőnél. Hamarosan a kórus hangszeres szólistája lett és számos nemzetközi turnén vett részt. Többek között fellépett a milánói Teatro la Scala-ban, a Vatikánban és a híres tokiói Bunkha Khai-kan koncertteremben.

 

1979-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Kivételes Tehetségek tagozatára, ahol Máthé Klára és Esztó Zsuzsa voltak a tanárai. 1982-ben Kocsis Zoltán, Kadosa Pál, Rados Ferenc és Kurtág György tanítványaként folytatta tanulmányait ugyanott.

 

1985-ben Első Díjat nyert az olaszországi Ettore Pozzoli Nemzetközi zongoraversenyen, majd 1988-ban döntős volt a GPA Nemzetközi Zongoraversenyen Dublinban. Itt nyerte el a Columbia Artists Management szerződését, melyet több száz koncert követett az Egyesült Államokban. Schiff András ösztöndíjasaként kamarazenei kurzusokon vett részt Prussia Cove-ban, Angliában. 1989-ben kitüntetéssel szerezte meg művészdiplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd ugyanebben az évben Hollandiába költözött.

 

Az Egyesült Államok 38 államában, Indonéziában, Franciaországban, Hollandiában, Svájcban, Németországban, Angliában, Ausztriában, Olaszországban, Kínában, Mexikóban és Izráelben koncertezett. Szólistaként fellépett még a chicagoi Ravinia, a franciaországi Le Roque d’Antheron és a Newport Zongorafesztiválokon. 2003-ban debütált a Carnegie Hall-ban a Bostoni Szimfonikusokkal, Bernard Haitink vezényletével. A 2006-os Mozart Év keretében a Salzburgi Ünnepi Játékokon adott szólóestet. Szólóest keretében debütált az amszterdami Concertgebouw Nagytermeben.

A Budapesti Fesztiválzenekar, Bostoni Szimfonikusok, Concertgebouw Chamber Orchestra, Amadeo Ensemble, Holland Symphonia, Tenesse Symphony, Boulder Symphony, Cseh Filharmonikusok, Janacek Orchestra, Orchestra of the Nations, Cape Town Philharmonic, Radio Kammerorkest Nederland és az Ukrán Nemzeti Zenekar szólistája volt.

 

Együtt dolgozott többek között Bernard Haitink, Fischer Iván, Bruno Weil, Marco Boni, Jiri Belohlavek, Theodore Kutchar, Justus Franz karmesterekkel. Többek között Janine Jansen, Pieter Wispelwey, Károlyi Katalin, Emmy Verhey, az Amsterdam Klaviertrio, Joan Berkhemer, Nadia David, Baráti Kristóf, Dmtri Makhtin, Alexander Kniazev, Timora Rosler, a Daniel Kvartett, a Párkányi és a Pavel Haas Kvartett kamarapartnere volt.

 

Negyven CD felvételt készített a Brilliant Classics és a Piano Classics cégek gondozásában, ezek közül kiemelt nemzetközi sikert aratott a Mozart Összes Zongoraszonátái, Schumann, Schubert és Bartók felvételei. A Mendelssohn Zongora Triók felvétele az Év Felvétele volt 2000-ben az amerikai Fanfar kritikai magazinban. Baráti Kristóffal közösen készített Beethoven összes Hegedű-Zongora szonátáit pedig a német FAZ mint referencia felvételt méltatta.

 

Würtz Klára az Utrechti Zeneművészeti Főiskolán tanít és Amszterdamban él családjával.